Skip to main content

Bewezen resultaat.

Elk van onze investeringsverhalen is uniek, maar het scenario blijft hetzelfde: intrinsiek sterke bedrijven vinden een nieuwe adem, creëren zinvolle synergiën en realiseren hun groeipotentieel.

Bouwtak

Stessens NV

Nieuwbouw en renovatie.

In 2013 startte Castelmore met een eerste acquisitie: Stessens NV. Deze familiaal geleide onderneming had een stevige reputatie opgebouwd in de Kempen maar ook daarbuiten. De familie zocht een overnemer om het bedrijf verder te laten groeien en het management over te nemen. Voor de oprichters van Castelmore was dit een mooie kans om het ondernemersbloed te laten stromen. Met eigen middelen en de bank werd de droom werkelijkheid en heeft Castelmore gedurende 6 jaar zelf de operationele leiding waargenomen. Een succesvolle omslag naar digitalisatie, meer gestroomlijnde processen en professionele managementrapporteringen leidde tot een mooie groei en een stabiele organisatie met een eigen management.

Ondertussen werd op en rond de site van Stessens verder gediversifieerd door de integratie van twee bijkomende overgenomen bedrijven. Naast nieuwbouw behoren ook verbouwingen, renovatiewerken en interieurachitectuur en -bouw voor retail en kantoren tot de groep. Door de opgebouwde know-how van Castelmore Group en de omvang van de bouwtak, zorgt deze 100% participatie voor de nodige stabiliteit in de portefeuille.

In portfolio sinds 2013
Omzet 29 mo €

AAM / M&C

Interieurbouw en -architectuur.

De smaak een beetje te pakken in de bouwsector, stond Castelmore open voor nieuwe opportuniteiten die verwant waren met de bestaande portefeuille. AAM - M&C is een rendabel bedrijf met een zeer trouw cliënteel. De eigenaar-zaakvoerder was ook hier op zoek naar een overnemer-opvolger en vond die in het management van Castelmore met een bewezen track record in het leiden van een groot bouwbedrijf.

Samen met de nieuwbouw- en verbouwtak vormt dit bedrijf een dynamische cluster op de site in Geel. Hierdoor worden de facto synergiën gecreëerd die zowel de verkoop als de kosten positief beïnvloeden.

In portfolio sinds 2016
Omzet 5 mo €
Gerantis - Gebouwenbeheer - Syndicus

Jalo Beheer

Syndicus.

In 2019 was Castelmore Group (CMG) op zoek naar een niche waar zij op lange termijn in kon investeren en meerwaarde kon bieden met haar expertise. Beheer van mede-eigendom in gebouwen is zo’n niche binnen de service-industry, en is bovendien een zeer versnipperde maar toch vrij gereguleerde markt.

In die context kreeg CMG de opportuniteit om Jalo Beheer over te nemen die binnen de sector een zeer mooi parcours had gereden met enorme proces-optimalisaties (ISO-accreditatie) en IP-bescherming voor haar IT-ontwikkelingen. Dit resulteert in mooie marges in een markt waar gebouwenbeheerders het gezicht zijn van de syndicus voor de VME’s en alle administratieve beslommeringen dus tot een minimum moeten beperkt worden.

Jalo Beheer was de eerste overname van Gerantis, de vennootschap waarmee CMG haar overnames binnen de syndicus-wereld verder wil uitbreiden en die zal instaan voor coördinatie en ondersteuning van de operaties.

CMG gelooft zeer sterk in de verder consolidatie van de markt en zal blijven inzetten in de groei.
In portfolio sinds 2019
Omzet 2.3 mo €

Beheer

Syndicus en verzekeringen.

Met de overname van Beheer kon Gerantis haar positie in Antwerpen verstevigen en tevens nieuwe diensten toevoegen aan haar portefeuille: verzekeringsmakelaardij, rentmeesterschap en immo. Beheer is in Antwerpen een instituut binnen de syndicus-wereld en kan terugvallen op zeer ervaren medewerkers.

Vandaag is Gerantis in de regio Antwerpen de grootste syndicus met meer dan 700 gebouwen in beheer, goed voor meer dan 12.000 appartementen.

De acquisitie pipeline is ondertussen stevig gevuld en Castelmore wil met Gerantis sterk groeien in de volgende jaren.

In portfolio sinds 2020
Omzet 2.5 mo €
Afgelopen investeringen

Ekivita en Merits & Benefits

2016 - 2019

In 2016 zag Castelmore, via de 100% overname van Ekivita, de enorme mogelijkheden om via een online platform personeelsvoordelen aan te bieden aan de werknemers van grote bedrijven. Ook hier zocht de eigenaar-zaakvoerder een overnemer die zelf het dagelijkse management zou waarnemen, wat Castelmore dan ook effectief gedaan heeft.

Voormelde voordelen, meestal via kortingen, creëerden een sneeuwbal-effect waardoor de retailers nog meer gingen verkopen en bijgevolg de kortingen nog scherper konden gesteld worden.

Gecombineerd met een fysieke aanwezigheid via een conciërge-dienst bij de grote werkgevers leidde dit tot een grote ‘brand awareness’ en recurrente inkomstenstroom. In 2001 volgde de overname van de grootste concurrent, Merits & Benefits, waardoor Castelmore de absolute marktleider was met 80% marktaandeel.

In 2019 verkocht Castelmore haar participatie aan Edenred, in wie zij een ideale partner zag voor de klanten en medewerkers van Ekivita en Merits&Benefits.